Geavanceerde scanning

Meerdere scans van hetzelfde ticket op verschillende ingangen: "scan scope"

Indien je jouw ticket(s) wil laten valideren pér ingang dan kan dat door de "scan scope" van het ticket te wijzigen. Stel dat je wenst dat een ticket 1x scanbaar is... dan zal dat bij scan scope "ingang" 1x per ingang zijn, en bij evenement 1x in totaal.
Je maakt dus 1 scanregel, maar kiest wel in de instellingen van het ticket (detailpagina) om de scan scope in te stellen op "ingang". Heb je meerdere ticket vouchers binnen het ticket, dan moet je dit in het detail van de ticket voucher instellen.

Kies dus voor:
  • "ingang" zodat scan regels van toepassing zijn pér ingang
  • "evenement" zodat scan regels van toepassing zijn zonder onderscheid te maken van ingangen
Uiteraard kan je per ingang nog steeds kiezen welke tickettypes zijn toegelaten. Lees meer. Indien een ticket niet geselecteerd is onder een ingang zal het dus ook niet gescand kunnen worden op die ingang.

Organisatie of reseller ingangen: scan tickets van meerdere evenementen

Wil je op één toestel tickets scannen van verschillende evenementen, dan kan je dat realiseren door in jouw organisatie een "organisatie ingang" te maken. Vervolgens kan je deze ingang activeren binnen verschillende evenementen.
Link vervolgens de scanner aan deze organisatie ingang: vanaf nu kan dit toestel tickets van alle evenementen scannen waar deze ingang werd geactiveerd.
Hetzelfde principe is van toepassing voor reseller (dus over meerdere organisaties heen).

Geavanceerde scan regels

Heb je een zeer specifieke wens die niet mogelijk is met behulp van de standaard scan regels? Geen nood: we kunnen ook meer geavanceerde scan regels programmeren. Neem contact op met support@tickoweb.be voor meer info.