Welke DNS instelling is nodig om eigen domeinen te gebruiken?

In de backoffice is het mogelijk om onder jouw reseller-account (meerdere) domains toe voegen. Op deze manier kan je je eigen urls gebruiken voor de channels in de organisaties. Deze reseller-domains zijn standaard beschikbaar voor alle organisaties onder jouw reseller.

vb:
  • voeg je mijndomein.eu toe, dan kan je channels maken als bv eventx.mijndomein.eu
  • voeg je tickets.mijndomein.eu toe, dan kan je channels maken als bv eventy.tickets.mijndomein.eu

Wil je binnen een organisatie afwijkende domains gebruiken? Dan kan dit door de organisatie te wijzigen en aparte domains toe te voegen. Opgelet: vanaf dat je bij een organisatie een domain toevoegt, zullen enkel deze domains beschikbaar zijn voor de organisatie, en dus niet de domains die je toevoegde onder de reseller.
Het is uiteraard mogelijk om dezelfde domains  die je gebruikt als reseller, ook nog toevoegen aan de organisaties.

Om channels op jouw domain te plaatsen moet je een DNS record aanmaken dat wijst naar onze servers: CNAME peak.proxy.tickoweb.net

• Wil je dit voor meerdere channels doen (wat we aanbevelen)? Dan doe je dit best door een wildcard DNS Record toe te voegen, bijvoorbeeld:
    *.tickets.mijndomein.eu CNAME peak.proxy.tickoweb.net

• Wil je slechts 1 channel op jouw domain plaatsen? Dan voeg je best enkel hier een DNS record voor toe, bijvoorbeeld:
    eventy.tickets.mijndomein.eu CNAME peak.proxy.tickoweb.net

Ook de admin & preview url, kan je op een eigen domain geven. Je kan kiezen uit de lijst van reseller domains.

Voor de portal url kan je een willekeurige url invoeren, let op dat ook deze bovenstaande DNS instelling heeft.