Eigen e-mail afzendadres? Verhoog de afleverbaarheid met DKIM & DMARC

DKIM
Tickoweb ondersteunt DKIM, een technologie waardoor alle verzonden e-mails digitaal ondertekend worden, en zo de authenticiteit van de afzender aangetoond kan worden. Aan de hand van DKIM kan de ontvanger afleiden of de e-mail daadwerkelijk van het domein van de verzender komt én of de inhoud van het bericht na het versturen door derden is gemanipuleerd. 

DKIM kan dus voorkomen dat e-mails als spam worden gemarkeerd.

Wil je dus e-mails verzenden met een eigen e-mail afzendadres, dan activeer je best ook DKIM. 

Volg hiervoor volgende stappen:
  1. Neem contact op met support@tickoweb.be en vermeld welk domain je van DKIM wil voorzien.
  2. Ons support team zal jou informeren wanneer het  DKIM zal installeren en activeren voor het gewenste domein, en zal u vervolgens een zogenaamde public key bezorgen.
  3. U hoeft dan enkel nog tijdig deze key toe te voegen in uw DNS. 
Het is belangrijk dat u alle stappen volgt: van zodra DKIM actief is, is het vereist dat je ook zelf de aanpassingen doet aan de eigen DNS configuratie... dan zullen e-mails mogelijk niet correct meer afgeleverd kunnen worden.

Wil je valideren of DKIM correct werd toegepast, gebruik dan bv deze tool: https://www.appmaildev.com/en/dkim.

DMARC
Dankzij een DMARC-beleid kan een afzender aangeven hoe e-mails worden beschermd door SPF en/of DKIM, en vertelt het de ontvangende mailserver wat het moet doen als geen van deze authenticatiemethoden slaagt. Dit heeft drie uitkomsten: 'niets', het bericht 'in quarantaine' plaatsen, of het bericht 'afwijzen'. DMARC blokkeert niet alleen malware en phishing-aanvallen, maar kan ook de afleverbaarheid van e-mail verbeteren.

Het is dus nuttig om op jouw domein een DMARC DNS-record te publiceren, dat kan bv via https://dmarcian.com/dmarc-record-wizard