Informatie van een ticket shop-kanaal in json

Van elke ticket shop is het mogelijk om in json informatie uit te lezen. Dit kan handig zijn om in externe applicaties of websites gemakkelijk informatie weer te geven over een ticket verkoop. Het geeft op een gestructureerde manier de data weer die zichtbaar is op de ticketshop, zodat deze geïnterpreteerd kan worden door externe websites/applicaties.

De json-feed is steeds beschikbaar op de url van de ticket shop via /status.json en bevat volgende info:

channel_status:
  • live: de ticket shop is open
  • queue: de limiet van het gelijktijdig aantal winkelmandjes is overschreven en de wachtpagina is actief
  • closed: de ticket shop is momenteel gesloten, offline of in onderhoud
products: array van alle producten in het kanaal die volgens de ticket beschikbaarheid zichtbaar zijn. Per product zijn volgende eigenschappen:
  • name: eveneens een array met per actieve taal de naam van het product.
  • price: de totaalprijs van het product: bevat alle prijs-lijnen, dus bv incl. eventuele service cost.
  • status: activated (product is altijd actief), sold_out (product was actief maar geen beschikbaarheid meer of de status werd vast op uitverkocht gezet), time_based (het product is momenteel actief, maar met een einddatum), not_for_sale (product is zichtbaar maar niet in verkoop)
  • dateStart: de datum waarop het product start, bv het beginuur/datum van het concert.  Formaat in ISO 8601 of null indien er geen datum is ingesteld.
  • dateEnd: de datum waarop het product eindigt, bv het einduur/datum van het concert.  Formaat in ISO 8601 of null indien er geen datum is ingesteld.
  • capacity: de totale capaciteit van het product, of dus het aantal tickets dat in verkoop staat. Deze node zal enkel opgenomen zijn indien deze ook effectief zichtbaar is in het kanaal.
  • available: het aantal (tickets) dat nog beschikbaar en dus nog gekocht/geregistreerd kan worden door bezoekers. Deze node zal enkel opgenomen zijn indien deze ook effectief zichtbaar is in het kanaal.
products_available: geeft aan of er al dan nog tickets (of andere producten )beschikbaar zijn om te bestellen. Mogelijke waarde: true of false. Indien de channel_status niet live is, dan zal deze waarde uiteraard altijd false zijn (er kan immers nooit iets besteld worden als de ticket shop gesloten is).