Cashless via EventPay

Vanaf de ticketverkoop cashless naadloos integreren voor jouw evenement. Dat kan dankzij onze integratie met EventPay.
Dankzij de integratie optimaliseer je jouw inkomstenstroom door cashless samen aan te bieden met de ticketverkoop. Maar ook op het evenement kan je de Tickoscan applicatie gebruiken om cashless tegoed te scannen en meteen te koppelen aan een EventPay wallet.

Installatie & configuratie

Om de integratie met EventPay te gebruiken dien je deze eerst te activeren in de ADMIN pagina van jouw organisatie.
Dit doe je door op de naam van je organisatie te klikken gevolgd door 'Integraties'.

Vervolgens zoek je 'Cashless via EventPay' in de lijst van mogelijke integraties en druk je op 'Installeer'.

De integratie is nu geïnstalleerd maar nog niet geactiveerd (zoals je kan zien in onderstaande afbeelding: 'Inactief').
Activeren doe je door eerst op 'Configureer nu' te klikken en vervolgens, in het pop-up scherm, de toggle 'Actief?' te activeren.

Zoals je ziet is de status nu aangepast.

Toevoegen van Cashless producten

Vervolgens zal er in het evenement de mogelijkheid zijn om ook cashless producten toe te voegen.

Je hebt verschillende mogelijkheden bij het type van voucher: vaste prijs, keuzelijst of vrije ingave.

In het geval van 'Vast' of 'Lijst' kan je ook een andere waarde toekennen aan het bedrag dat de klant betaald.
vb.: klant koopt een voucher van 20 EUR en krijgt een waarde op de voucher van 25 EUR

In guest kunnen uiteraard enkel vouchers met prijs €0 verdeeld worden (die niet betaald moeten worden).

Je kan meteen van start om deze producten te verkopen: er hoeft geen koppeling te zijn met EventPay. Je kan de cashless producten onmiddellijk gebruiken in in jouw ticket shops & guest kanalen. Deze worden net als reguliere ticket types toegevoegd in het menu 'Ticket beschikbaarheid'.

Om toe te laten dat de voucher opgeladen kan worden op een cashless wallet van EventPay is een url & api-key van EventPay noodzakelijk. Deze kan je bekomen bij jouw contactpersoon van EventPay of via info@eventpay.be. Vervolgens, voeg de gegevens toe in jouw evenement binnen het Tickoweb platform.

Extra info