Wat zijn de voordelen en nadelen van Wallet?

Enkele voordelen van wallet:
  • Een klant kan zijn ticket snel terugvinden in de persoonlijke wallet op de smartphone, en hoeft dus niet te zoeken in bv een email app. Heb je een datum in gesteld bij jouw ticket, dan zal het ook automatisch verschijnen (afhankelijk van jouw instellingen) op de smartphone op het relevante tijdstip.
  • Het scannen van wallet-ticket op smartphone is eenvoudiger dan bij een PDF bestand: de helderheid van het scherm zal automatisch gemaximaliseerd worden, en de QR is altijd in het goede formaat. Bij een PDF op een smatphone moet de klant zelf nog zoomen naar de QR en de helderheid aanpassen om goed scanbaar te zijn.
  • Het is een extra manier om het ticket te downloaden: klanten die verkiezen om hun ticket digitaal op te slaan kunnen zo voor wallet kiezen. Klanten die het niet verkiezen kunnen nog steeds de PDF downloaden.
Nadelen:
  • De structuur van een wallet-ticket is vastgelegd: je hebt een beperkt aantal velden dat getoond kunnen worden, en je hebt dus geen volledige vrijheid. Voor tickets waar je meer info wil geven, of visuele elementen wil aanbrengen (bv sponsorlogo's, een plattegrond enz) is Wallet niet geschikt.
  • Er kan maar één QR code per wallet-ticket toegevoegd worden. Heb je dus een product met méérdere QR codes op één ticket dan kan dit niet naar Wallet gedownload worden.
  • Het is niet mogelijk, zoals bij PDF, om alle wallet-tickets uit dezelfde bestelling in 1x te downloaden. Je moet dus ticket-voucher per ticket-voucher downloaden.